GALERIA FOTOMUNTATGES

Vaig començar a elaborar fotomuntatges l'any 2002, més o menys, gràcies al consell d'un bon amic i millor informàtic de nom Servando Oliva. Ell em va donar a conèixer el programa necessari i me'l va instal.lar al meu ordinador. A més a més, em va guiar fins que va poder, ja que la feina li anava retallant el seu temps lliure. Després em vaig recolzar en un manual i he arribat fins on he pogut, no fins on hauria volgut.
Aclaració: Faig constar que no tot el material que utilitzo per a realitzar els fotomuntatges sigui de collita pròpia. Utilitzo, a vegades, material d'altres autors desconeguts als que demano disculpes pel meu atreviment i, a la vegada, felicito per la seva obra.


15/6/11

COM ELS CRANCS DE PINCES NEGRES

Sembla. Dona l'aparença que caminem com els crancs, o sigui, en darrere, en alguns aspectes, per sort. Fa ja un grapat d'anys que a la ciutat hi havia dues o més orquestres. Recordo la d'en "DOMINGO Y SUS BOHEMIOS" . El seu cap era el mestre Domingo Gardeñes Barios.
Després n'hi havia una altra en la que tocaven en Pepe Pons i en Julio Juanós. S'anomenava, si mal no recordo, "LOS ARTISTAS DEL RITMO" i amenitzava les vetllades a La Rosaleda. Hi havia una altra sala de ball que es deia "LA MIRANDA" i més abans "CAL TOMÁS". Aquesta darrera sala no recordo haber-la vist en actiu. Molt més tard es formà l'orquestra "DIAMANTE" que tocava pels pobles de la comarca i de la franja. També teniem Banda Municipal i una o dues cobles. Inclús tinguerem una orquestra de CAMBRA. N'era la seva ànima en Romà Pujades.
M'ha vingut a les mans una fotografia de la COBLA COMTAL. Em plau fer constar els noms dels que la integraven: Drets d'esquerra a dreta: Ferran Pegueró Tantull i Francesc Calvet Pallarés (TROMPETA). Josep Pegueró Boladeres (TROMBÓ). Francesc Amorós Prat i Angel Baldomà Goixart (FISCORNS). I Enric Sauret Gastó (CONTRABAIX). Asseguts i també d'esquerra a dreta: Josep M. Simón Auberni (FLABIOL). Amadeu Benabarre Torres i Ernest Vilaseca Monturiol (TIBLES). Xavier Vilaseca Monturiol (solista) i Robert Cambray Daví (TENORA).
Ens queda "l'Orfeó Balaguerí". Cal que aguanti ferm.
Be, això és tot. No tinc res més a dir. Prego disculpes si m'he deixat alguna cosa al tinter. Estic disposat a rectificar, si cal.

8/6/11

ALEX, VA PER TU

Als Sants i al minyons no els prometis sinó el "dons". Johan Endrik Cruyff (Amsterdam 1948), dixit.

Elegant,
poderós,
el desig
esdevé
de cop salt
carnisser.

Cavatina
S. Espriu.